tapas cateringLogoSpaanse tapas catering
biologische cateringSpaanse tapas catering Spaanse tapas cateringSpaanse tapas catering
Spaanse tapas cateringSpaanse tapas cateringpartycatering
Bedrijfscateringtapas catering bedrijfsfeest
Spaanse tapas catering
Tapas hapjes
Nieuwe catering
oosterse keuken
Bedrijfscatering en partycatering stappen steeds meer over op voormalige niche markten. De mediterrane of oosterse keuken, macrobiotisch, vegetarisch, biologische catering of tapascatering zijn tegenwoordig hot.

Tapas: lekker en gezond
Tapas Overzicht
Spaanse tapas catering
Spaanse tapas catering

Spaanse tapas catering

Spaanse tapas cateringBreng mij gezonde, verantwoorde voeding! olijven
Spaanse tapas catering
Spaanse tapas catering
oosterse keuken
tapascateringSpaanse tapas catering

Bedrijfs- en partycatering stappen steeds meer over op voormalige niche markten. De mediterrane of oosterse keuken, macrobiotisch, biologisch, of vegetarische catering zijn tegenwoordig de hoeken waar de interesses van de consument zich bevinden. Niet meer de doorsnee koude schotel, maar gezonde, verantwoorde voeding!

Biologische catering
Biologisch cateren is in opmars. Steeds meer consumenten willen producten waarbij geen gebruik is gemaakt van bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetische modificatie. In de bereiding mogen geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd. Ook het dierenwelzijn is een aspect waarom mensen voor biologische catering kiezen. In de bereiding hebben biologische producten ook een voordeel: biologisch vlees bijvoorbeeld slinkt minder dan niet biologisch vlees en biologische groenten bevatten minder water. En daarbij komt: de meeste mensen willen biologisch omdat ze het lekkerder vinden! Cateraars springen hierop in en leveren het hele jaar door biologische producten. Een knelpunt is dat seizoensgebonden EKO-producten veelal te duur zijn om het hele jaar door aan de gast aan te bieden.

Mediterrane catering
De bekendste vorm van hiervan is de tapascatering. Het Mediterrane dieet bestaat uit veel vis, groente, bonen, granen, noten en olijfolie en een toetje in de vorm van fruit. Het eten volgens dit patroon is gezond en kan zelfs je leven verlengen. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder meer dan 200.000 mannen en 160.000 vrouwen. Het Mediterrane dieet is gezond. Het is zelfs zo gezond dat Spanje en ItaliŽ het hebben voorgedragen voor de lijst van werelderfgoed voor niet materiŽle zaken van Unesco.
Tapas zijn er in vele soorten en maten. De bekende calamares, kaaskroketten, pikante aardappeltjes, worstjes maar ook albondiga's (gehaktballetjes) zitten in het assortiment van de meeste tapascateraars. Tapas zijn er tegenwoordig echter ook in gezonde, lichte en vetarme varianten. Zoals natuurlijk de bekende olijven, garnalen, vis en diverse op kwark, olie, knoflook en groente gebaseerde tapas. Kijk hier voor meer heerlijke tapas. Tapascatering is sterk in opkomst.

Oosterse catering
Verban de patat, kroketten en grootmoeders' tot-prut-gekookte broccoli! Verse knapperige groenten en veel vis is de weg naar een gezond lichaam, aldus de Japanse keuken. Japanners zijn slank en worden het oudst van alle mensen op aarde. Dat is vast niet voor niets... Japanse catering is hot. Steeds meer mensen ontdekken de gezonde Japanse voeding. Japans eten bevat weinig vet en is meestal eenvoudig en snel klaar te maken. Er wordt gebruik gemaakt van veel verse groente die vervolgens heel kort wordt verhit (of gestoomd) waardoor de smaak, vitaminen en mineralen behouden blijven. Japans eten bevat veel verse vis wat rijk is aan omega-3 vetzuren, dit werkt cholesterolverlagend en is dus goed voor hart en bloedvaten.

De Thaise keuken
Terecht is het Thaise voedsel erg populair. Het is niet alleen de heerlijke smaak, maar het is ook bijzonder gezond vanwege de verse ingrediŽnten en de perfecte afstemming van de balans. De meeste ingrediŽnten die gebruikt worden in de Thaise keuken bezitten medische krachten. Een dergelijk variatie is niet alleen een traktatie voor uw smaakpupillen, het zorgt voor een perfecte harmonie voor uw gehele lichaam. De pepers, gember, citroenen en limoenen zijn rijkelijk aanwezig in de Thaise keuken en zij zorgen niet alleen voor een voortreffelijke smaak, maar stimuleren ook de spijsvertering. De thaise keuken leent zich deels voor catering. De curryís en suddersauzen zijn ideaal om lang warm te houden. Echter, juist waar de Thaise keuken bekend om staat, de wokgerechten, moeten ter plekke worden klaargemaakt.


Spaanse tapas cateringSpaanse tapas catering


Spaanse tapas catering
Spaanse tapas cateringSpaanse tapas catering
Spaanse tapas cateringSpaanse tapas catering